Sunday, April 29, 2012

Rumah Sewa ~


Buat pertama kalinya awa turun ke KL untuk mencari rumah sewa.. sangat la tensen ! dengan kekangan tempat, masa... ni yang buat awa lagi xpaham.. KENAPA ORANG RAMAI SUKA TINGGAL KAT KL? kete macam semut... bangunan padat tapi awa still xjumpa rumah sewa yang sesuai... awa cari rumah dekat Keramat, Kg.Baru, Sentul, Cheras, Pandan Jaya, Pandan Indah... masih xde yang sesuai.. ada satu rumah kat Pandan Jaya, memang dah cantik, strategik tp duk ngan family la.. cam xselesa la plak kan..so, cancel aje la.. huhu... Pas cari-cari, kena la balik sebab dh kul 5++ .. nk makan lg, solat lg... kena balik sebelum gelap..

balik je, seorang sahabat bagi link umah dekat cheras.. nmpk menarik.. hrga pon boleh tahan la sebab perabot sedia ada an..kira puas hati jugak la.. kemudahannya dekat gak ngan LRT Salak Selatan..dlm 5-10 minit katanya...lum try lg..huhu..nnt la try..huhu.. ada katil, tilam, tv, peti sejuk, almari...okay la... awa confirmkan aja... dah malas nak pk.. walaupun, rasanya mungkin ada yang lebih baik tp xpe la..try berdikari... dah2.. xnak pk lagi..nnt awa mesti serba salah... huuu ~~

Pengajaraannya , toksah la nak kerja kat KL sgt..bukannya banyak faedah pon.. taraf hidup tinggi, kete berlambak smp jem.. rusuhan..haha.. ntah.. sgt xberminat ngan KL.. tp harap2 dapat kerja la nnt selepas praktikal tu ye..hehe.. amiinn...

Doakan saya ye ! ^_^





Saturday, April 28, 2012

kisah bermula...


Kembali berblogging... Ramai gak tanya (ramai ker?) kenapa delete blog yang lama... jawapan awa .. simple ! Saje n nak mulakan kehidupan yang baru.. Terlalu banyak kenangan ngan blog yang lama...huhu..

Terasa ingin berblog semula sebab rasa macam banyak sangat nak bercerita.. di keranakan awa bukanlah yang jenis bercerita secara berdepan, maka awa mengambil keputusan untuk bercerita secara penulisan.. Walaupun awa tau, awa bukan lah seorang penulis novel mahupun buku cerita kanak-kanak..hehe..

Untuk permulaan, xnak la cerita panjang lebar kan... perbezaannya sekarang, awa dah bergelar Graduan Universiti.. tiada lagi masalah-masalah belajar atau berpersatuan..huhu..
tp akan timbul la cerita tentang cinta (sepertia biasa)... kerja.... kawan-kawan etc...


Semoga, usia mematangkan diri...

Selamat mem'follow' ye..